Tewerkstelling Jan Steyaert

vanaf juli 2013 werk ik als wetenschappelijk medewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen. Focus daar ligt op bruggen slaan tussen internationale wetenschap en Vlaamse zorgpraktijk. En dit in beide richtingen: wetenschap vertalen naar praktijk, en inzichten en informatievragen uit de praktijk vertalen naar de wetenschap.

Sinds 1-10-2008 ben ik ook als hoofddocent verbonden aan de master sociaal werk van de Universiteit Antwerpen.

Van maart 1995 tot juni 2013 was ik als socioloog tewerkgesteld bij Fontys Hogescholen in Eindhoven. Daar werkte ik in de functie van lector voor de Fontys Hogeschool Sociale studies. Mijn werk richtte zich op advies en onderzoek naar beroepsinnovatie. Dat zowel als onderdeel van het lectoraat als in samenwerking met en in opdracht van externe werkveld-organisaties (brede welzijnsinstellingen, gemeente Eindhoven, Ministerie van VWS, Europese Commissie, ...).

Van 1-1-2007 tot eind 2011 was ik bij de Universiteit van Southampton bijzonder hoogleraar (adjunct research professor). Ik was er verbonden aan CHST, Centre for Human Service Technology.

Daarnaast was ik tussen 2002 en 2005 research fellow en daarna visiting research fellow aan de University of Bath, department of social and policy sciences.

Van 1-5-2005 tot 30-4-2006 was ik op sabbatical bij de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur, Universiteit van Tilburg, werkend rond het thema 'betoverend burgerschap'.

Voor 1995 was ik als wetenschappelijk onderzoeker verbonden aan het departement Politieke en Sociale Wetenschappen van de Universitaire Instelling Antwerpen, nu Universiteit Antwerpen.

Daarnaast heb ik nog een aantal nevenfuncties, als vorm van vrijwilligerswerk:

logo expertisecentrum dementie Vlaanderen Logo Universiteit Antwerpen